18156139_1175213379270906_6103341631452795273_o

Gjør hjemmet smartere

Et smarthus er en intelligent bolig som tilpasser seg deg og din familie for å sikre dere maksimal komfort og sikkerhet, samtidig som dere holder energibruket til et minimum.

 

Hva er et Smarthus?

Smarthusløsningen setter de elektriske komponentene i hjemmet i system, slik at du kan styre og kontrollere dem fra et sted. Sentralt i smarthusteknologien, står scenarier. Et scenarie kan for eksempel være «Alt av». Ved å trykke på «Alt av» før du forlater huset, kan du skru av alt lys, kutte strømmen til kaffetrakter og strykejern og sette varmen i sparemodus. Skulle du glemme å trykke på bryteren før du går ut, kan du alltids gå inn via mobilen, og fikse det derfra.

Har du et Smarthus, får du full kontroll over boligen din.

 

Ved å bygge gode scenarier, åpnes et utall muligheter for å forenkle og forbedre ulike prosesser i hjemmet. 

Scenariene kan betjenes fra skjermer og brytere på veggen, fjernkontroller eller app på mobil og nettbrett. Slik har du alltid tilgang til å kontrollere og betjene smarthuset, også når du selv ikke er hjemme.

 

Velg rett Smarthusløsning for din bolig

Det finnes to typer smarthus; trådbundet og trådløst.

Kablet smarthus er installert ulikt fra en «tradisjonell» elektroinstallasjon. Dermed egner det kablet smarthuset seg best for deg som skal totalrenovere eller bygge ny bolig.

Skal du pusse opp, og ønsker å beholde den eksisterende infrastrukturen i husets elektriske anlegg, er trådløst smarthus et godt valg.

Gjør huset ditt smart!

Ta kontakt og vi vil hjelpe deg med å finne riktig løsning for deg og din bolig.

Vi tilbyr smarthusløsninger fra:

  • Futurehome
  • xComfort 
  • Sensio
  • HDL Buspro

Du kan lese mer om disse under.

Futurehome

Vi er Futurehome sertifisert!

 

TA KONTROLL MED EN APP

Futurehome gjør hverdagen enklere ved å lage en mer tilkoblet, tryggere og smartere måte å leve på. Det eneste du trenger for å komme i gang er en Smarthub og internettilgang.

Smarthus-appen vår lar deg kontrollere hjemmet ditt fra en intuitiv app. Du kan styre alt fra lys og varme til dørlåsen, alarmsystemet, lading av elbil og kaffetrakteren fra samme app.

Listen over oppkoblede enheter vokser stadig, og inkluderer for eksempel løsninger innen smart lysstyring, varmestyring og ikke minst smart brannvarsling.

 

Et system basert på åpenhet

Futurehome er et åpent system som er designet til å kobles til tredjeparts produkter, applikasjoner og integrasjoner.

Futurehome systemet er basert på Z-wave og Zigbee, de to mest populære åpne standardene i smarthuslandskapet.

 

Trygghet

Futurehome er designet for å redusere risikoen i boligen din og gir beskjed hvis noe skjer. Dette kan være varslinger om brann, vannlekkasje, innbrudd eller om du har husket å låse døra.

Alternativer for smart sikkerhet er Smart brannvarsler, Smart vannlekkasjesensor og Smart tyverialarm.

 

Smarthusveileder

Samrthusveilederen til Futurehome lar deg planlegg ditt smarthjem og få en estimert pris.

Prøv Smarthusveilederen her.

Les mer om Futurehome her.

Inspirasjon

Noen av jobbene vi har utført og andre kilder til inspirasjon

xComfort, Sensio

Vi er kurset i programmering av xComfort.

 

xComfort

xComfort er et trådløst styringssystem for smarthus, og kobles til det elektriske anlegget. Produktene inkluderer alt fra brytere og dimmere til aktuatorer som kan styre varmen i et rom eller justere persiennene etter lysforholdene. xComfort produseres av Eaton Electric, og selges i store mengder over hele verden. xComfort er svært stabilt.

xComfort produktene vil kunne brukes til styring av nesten hvilken som helst elektronisk artikkel. xComfort kan brukes til alt fra å fornye eksisterende installasjon, til påbygg, rehabilitering og oppussing, så vel som til komplett nye installasjoner. xComfort er utviklet for bruk i boliger og i mindre næringsbygg.

Systemet er bygd opp av aktuatorer og trådløse sensorer/ sendere i form av trykknapper, fjernkontroller, temperatursendere osv. Aktuatorene strømforsynes av nettet, mens de fleste sensorene blir forsynt av batteri.

Du kan styre alt fra mobil eller nettbrett, fordi hele systemet er trådløst.

 

xComfort og Sensio

Sensio har et langvarig samarbeid med xComfort, og Sensio X-1 kontrolleren produseres ved Eatons fabrikker, og har innebygd xComfort-radio.

 

Sensio knytter alt sammen

Sensios plattform gjør at du ikke binder deg til én system- eller sensorleverandør, men kan tilpasses endrede behov eller nye muligheter

 

Oppdag mulighetene

Få full kontroll over energiforbruket og vær sikker på at boligen er i trygge hender. Sensio varsler om noe unormalt skjer, og gir deg samtidig ekstra komfort i hverdagen.

I Sensio Smarthus-appen er det grafer som gjør det enklere for deg som forbruker å se strømforbruket i din bolig. Velg mellom å se totalforbruket og hvordan denne endrer seg mot utetemperaturen og hvor mye forbruk som går med til: oppvarming av bolig, oppvarming av varmtvann, lading av elbil eller husholdningsapparater.

 

Trygghet

Sensio skaper trygghet i hverdagen. Du trenger ikke lenger å bekymre deg over om vinduene er lukket når du legger deg for kvelden.

Ved å utstyre installasjonen med riktig utstyr og sensorer kan man bli varslet ved innbrudd, få status på vinduer og dører, se direktevideo gjennom kameraer og skru av vanntilførselen.

 

Les mer om xComfort her.

Les mer om Sesnio her.

HDL Buspro